Колите на пияни и дрогирани шофьори на пътя вече се конфискуват

...
Колите на пияни и дрогирани шофьори на пътя вече се конфискуват
Коментари Харесай

Конфискацията на коли при пияни и дрогирани: Адвокатите очакват много хаос

Колите на пияни и дрогирани водачи на пътя към този момент се конфискуват в интерес на страната. Тази мярка против войната по пътищата влезе в действие с обнародването на измененията в Наказателния кодекс.

Наказания има както за водачите, по този начин и за притежателите на колите. Ако открият, че караме с над 1,2 промила алкохол, колата ни се конфискува. Ако обаче не е на наше име – притежателят би трябвало да заплати пазарната стойност на автомобила.

От „ Пътна полиция “ признават, че все още очакват и спомагателни инструкции по осъществяването на тази нова глоба и по съхраняването на отнетите транспортни средства.

Според юристи проблеми ще има към собствеността на автомобила.

„ Когато е фамилна благосъстоятелност да вземем за пример, тъй като когато тази кола в случай че лидера е използвал опиати или алкохол, ще се отнеме ½ идеална част от тази кола. Съпругата му по този начин ще е съсобственик с страната. Нейната част няма по какъв начин да я лишават. Представете си фирмените коли. Работодателят на този водач в действителност ще му се блокира работата “, дава образци юрист Ивета Анадолска. 
По думите ѝ отнемането на автомобила може да стане единствено след решение на съда. А дотогава той ще бъде спрян от придвижване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР